2
Q11: I install RHEL and FC3 with software raid in two SATA Hard disks, after installation, it only shows a blanking cursor on the screen.?
    Ans: This is a bug in bugzilla. Follow these steps to solve the problem:
      1. Install the OS normally and boot into rescue mode.
      2. chroot and vi /etc/mtab.
      3. change /dev/md0 and /dev/md1 to /dev/sda1 and /dev/sda2 for /boot and /.
      4. grub-install /dev/sda
      5. vi /etc/mtab again and change the /dev/sda1 and /dev/sda2 back to /dev/md0 and /dev/md1.
      6. save, exit and reboot the system.

Q12: I try to install FC4 (Fedora Core 4), but it just causes kernel panics or reports some Ram Image Crash. This error happens to all Intel 9xx and Supermicro MBs, any workaround?
    Ans: This is a very weird Linux problem, bugzilla number is: 159026. There is a ?garbage? workaround, simply follow these steps: 1. Type some
      ?garbage?, or ?mediacheck? in the installation screen. 2. Ignore the error message. 3. Type ?linux mediacheck? or other ?linux text? to continue the installation. If the above ?garbage? workaround doesn?t solve the problem you have, try the other suggestions from: http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=62400

Q13: I install Debian, and I configure my second network port, how can I test the network ports?
    Ans: First, bring all the ports down. ?ifconfig eth0 down?, ?ifconfig eth1 down?. Second, bring up the second port, ?ifconfig eth1 up?. Third, add the gateway
      to the port, ?route add default gw 192.168.0.1? (change the 192.168.0.1 to your network?s gateway). Fourth, check it, ?netstat ?nr?, if it shows the1 and the default router to use eth1, then the final step is to test it, ?ping yahoo.com?.

Q14: I just install Debian, I have two network ports, but it only shows one, how can I add the second network card configuration?
    Ans: You can edit the configure file. Vi /etc/network/interfaces, add eth1 after ?auto eth0?,
      For dhcp, add ?iface eth1 inet dhcp?
      For Static IP address, add:
      ?address 192.168.0.123
      netmask 255.255.255.0
      network 192.168.0.0
      broadcast 192.168.0.255
      gateway 192.168.0.1?

Q15: I install KDE for FreeBSD 5.3, when I type ?startx?, kde does not started, why?
    Ans: You need to add this: vi /etc/xinitrc, (add) /usr/local/bin/startkde, and then save.

Q16: I install FreeBSD 5.3 in my system, when I run ?startx?, I did not see KDE started, why?
    Ans: By default installation, KDE is not included. To install KDE, login as root, insert FreeBSD 5.3 CD into your CDROM, type ?/stand/sysinstall?, choose
      ?configure/ packages/ CD/DVD/ kde?, and then choose ?kde-lite-3.3.0? to install. Vi /root/xinitrc, add this line ?/usr/local/bin/startkde?.

Q17: My system?s boot loader is GRUB, but I don?t see the /etc/grub.conf file? Where is it?
    Ans: /etc/grub.conf is a link, the file is /boot/grub/menu.lst?.

Q18: If I make any changes in my /etc/lilo.conf and /etc/grub.conf, should I run any commands to save the changes into my system?
    Ans: If you make any changes in /etc/lilo.conf, you need to run ?/sbin/lilo ?v? again to save it. If you make any changes in ?/etc/grub.conf?, you don?t need to
      do anything.

Q19: when I install both Windows and Linux systems, can I create my Windows? partition with more than 8 GB of size?
    Ans: Yes, you can. But you need to enable lba32 support. You can enable lba32 during installation of Linux, or add append=?lba32? in lilo or grub after
      installation.

Q20: Can I install Windows and Linux in my system and make it dual bootable?
    Ans: Yes, you can. You need to install Windows first, and then install Linux.
2